Ny licensmodell för indirekt access

Datum: 2018-05-15

SAPSA har genom SUGEN under två års tid arbetat med licenser med fokus på indirekt access tillsammans med SAP. Målet har varit en licensmodell som är förutsägbar, öppen och rättvis.

Den nya licensmodellen för indirekt access kommer att rullas ut under 2018 för nya avtal. Det innebär att befintliga kunder har möjlighet att vara kvar med existerande avtal, byta ut indirekt access till den nya modellen (License Exchange) eller migrera hela kontraktet (License Converting).

Per Högberg, SAPSA:s representant i arbetsgruppen säger; ”Äntligen har vi tagit oss igenom en viktig milstolpe, men för våra medlemmar finns det fortsatt oklarheter som vi anser måste redas ut”.

För dig som vill få mer detaljer om den nya licensmodellen, kommer Per Högberg att ha en fördjupning på SAPSA VårIMPULS i Malmö torsdag den 26 april. Vidare kommer SAP att ha ett webinar ”New license model for Indirect Access explained” tisdag den 17 april kl. 16:15-17:15.

Läs pressrelease från SUGEN (SAP User Group Executive Network, bestående av 21 oberoende användarföreningar runt om i världen)

Läs pressrelease från SAP här.

Läs mer i dokumentation från SAP:
1. SAP ERP Pricing for the Digital Age Addressing Indirect/Digital Access
2. ERP Pricing for the Digital Age – PPT
3. Indirect Access Guide for SAP Installed Base Customers

Intressant läsning finner du också i The ITAM Review:
Making sense of SAP’s new Indirect Access license